Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Facebook: Δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το ποιες αναρτήσεις λογοκρίνονται

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί στους εργαζομένους του Facebook, σχετικά με τα κριτήρια που χρησιμοποιεί η εταιρεία για το ποιες αναρτήσεις χρηστών πρέπει να αφαιρούνται από την πλατφόρμα του, καθώς -όπως υποστηρίζουν ορισμένοι- οι κατευθυντήριες οδηγίες είναι ιδιαίτερα ασαφείς.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, και αφού περιήλθαν στην κατοχή της εγχειρίδια που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της εταιρείας, τα κριτήρια που έχουν οριστεί για τον διαχωρισμό των αναρτήσεων που περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο είναι «αντιφατικά» και «περίεργα».
Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρει ότι οι συντονιστές του Facebook αισθάνονται «σύγχυση» αφού έχουν στη διάθεσή τους μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα για να αποφασίσουν εάν κάποια ανάρτηση μπορεί να παραμείνει ή πρέπει να διαγραφεί από την πλατφόρμα.
Η Guardian υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της τουλάχιστον 100 εγχειρίδια τα οποία χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των συντονιστών του Facebook, σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το Facebook παραδέχεται ότι τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται εντός της εταιρείας.
Τα εγχειρίδια καλύπτουν μια ευρεία σειρά ευαίσθητων θεμάτων, όπως ρητορική μίσους, πορνογραφική εκδίκηση, αυτοτραυματισμός, αυτοκτονία, κανιβαλισμός και βίαιες απειλές.
Η βρετανική εφημερίδα κατάφερε να επικοινωνήσει με ορισμένους συντονιστές του Facebook, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι οι πολιτικές που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση του περιεχομένου των αναρτήσεων στο Facebook είναι «αντιφατικές» και «περίεργες».
Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, η διαδικασία λήψης αποφάσεων που έχουν σχέση με σεξουαλικό περιεχόμενο και αν αυτό μπορεί να παραμείνει ή όχι στην πλατφόρμα, προκαλεί σύγχυση.
Σε δηλώσεις της η Μόνικα Μπίκερτ, επικεφαλής παγκόσμιας πολιτικής της ιστοσελίδας, δήλωσε ότι «εργαζόμαστε σκληρά ώστε να κάνουμε το Facebook όσο το δυνατόν πιο ασφαλές, ενώ παράλληλα κύριο μέλημά μας είναι η ελευθερία του λόγου». «Αυτό απαιτεί πολλή σκέψη για την απάντηση λεπτομερών και δύσκολων ερωτήσεων και η σωστή τοποθέτηση είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας», προσέθεσε η ίδια.
Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι το Facebook εκτός από τους υπαλλήλους χρησιμοποιεί και ειδικούς αλγόριθμους οι οποίοι εξετάζουν αυτόματα αμφισβητούμενες δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα, ενώ ενθαρρύνει τους χρήστες να αναφέρουν δημοσιεύσεις τις οποίες θεωρούν ανάρμοστες. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην πρόσληψη τουλάχιστον 3.000 επιπλέον υπαλλήλων για τον έλεγχο του περιεχομένου που αναρτάται στην πλατφόρμα της.
Στο δημοσίευμά της η Guardian επικαλείται επίσης δηλώσεις εκπροσώπων του βρετανικού φιλανθρωπικού οργανισμού NSPCC, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Facebook είναι ιδιαίτερα «ανησυχητικός».
«Πρέπει να προβούν σε περισσότερες ενέργειες από απλά την πρόσληψη 3.000 υπαλλήλων», δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού. «Το Facebook και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να ελέγχονται ανεξάρτητα και να τους επιβάλλονται πρόστιμα όταν αποτυγχάνουν να κρατήσουν τα παιδιά και τους έφηβους ασφαλείς»
 http://ift.tt/SOTMhl


from ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ http://ift.tt/2rbHtqJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου