Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Περίπου 130 βουλευτές καλούνται να υποβάλουν δήλωση «πόθεν έσχες» - Βουλευτές της Χ.Α στη λίστα με τα προβληματικά

Περίπου 130 βουλευτές, ανάμεσά τους και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, καλούνται να επανακαταθέσουν τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους. 

H σχετική απόφαση, σαύμφωνα με πληροφορίες, ελήφθη από την Επιτροπή στην συνεδρίαση της 1ης Σεπτέμβρη, όταν ήταν πρόεδρος η Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Το πρόβλημα προέκυψε επειδή τον Απρίλιο του 2015 βουλευτές και υπουργοί κατέθεσαν, ως υποχρεούνταν, τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους με βάση τον παλαιότερο νόμο, που προέβλεπε ένα έντυπο, και όχι με βάση τον αναθεωρημένο νόμο 4281/2014, που προβλέπει δηλώσεις από δύο έντυπα. Σύμφωνα με πληροφορίες τον Απρίλιο δεν υπήρχαν τα σχετικά έντυπα. Την 1η Σεπτέμβρη η Επιτροπή αποφάσισε ότι οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν με βάση το νόμο και αποφάσισε να ενημερωθούν δι’ επιστολής οι υπόχρεοι.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με «Τα Νέα», δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ένας νυν και ένας πρώην, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ονομάτων που εμπλέκονται στην υπόθεση των «προβληματικών» πόθεν έσχες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, «ο εν ενεργεία δεν έχει καταθέσει ποτέ έως τώρα δήλωση του πόθεν έσχες».
 http://ift.tt/SOTMhl


from ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ http://ift.tt/1WfnSd9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου