Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Στους 30.000 οι τζιχαντιστές από το 2011- Εκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών ΗΠΑ

Προστασία των συνόρων, ανταλλαγή μυστικών πληροφοριών και ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.
Μία σειρά από ενέργειες στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας τον τελευταίο χρόνο να αποδυναμωθεί το Ισλαμικό Κράτος, η οποία όμως αποδεικνύεται περίτρανα αναποτελεσματική: σύμφωνα με εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, παρά τις αεροπορικές επιθέσεις τού υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 10.000 τζιχαντιστές, η οργάνωση αναπληρώνει τα μέλη της με έναν μέσο όρο 1.000 τον μήνα.

Σε έναν απολογισμό που ξεκινάει από το 2011, η έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύεται στους New York Times, κάνει λόγο για περίπου 30.000 ξένους από 100 χώρες που άφησαν πίσω τη ζωή τους για να περάσουν στη Συρία και οι περισσότεροι από αυτούς να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Ανάμεσα σε εκείνους που ενεπλάκησαν - ή εν πάση περιπτώσει το προσπάθησαν - στις συγκρούσεις σε Ιράκ και Συρία περιλαμβάνονται περισσότεροι από 250 Αμερικανούς, όταν πέρσι δεν ξεπερνούσαν τους 100, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Έναν πρώτο απολογισμό της διεθνούς εκστρατείας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, που επί έναν χρόνο περίπου ελέγχει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη ο αμερικανός πρόεδρος. Μεταξύ άλλων, ο Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να αναφερθεί στις ζοφερές αυτές εκτιμήσεις των 30.000 ξένων τζιχαντιστών από το 2011, τη στιγμή που ακριβώς έναν χρόνο πριν, οι ίδιοι αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούσαν ότι οι ξένοι που θα στρατολογούνταν στην ISIS δεν θα ξεπερνούσαν τις 15.000.

Η αδυναμία της παγκόσμιας προσπάθειας να αναχαιτιστεί το Ισλαμικό Κράτος παίρνει άλλο βάρος εν μέσω της προσφυγικής κρίσης που εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Δεκάδες χιλιάδες από τους πρόσφυγες που διασχίζουν τη Μεσόγειο ή προσπαθούν με κάθε τρόπο να φθάσουν στη Δυτική Ευρώπη είναι άνθρωποι που αναζητούν μία ασφαλή διέξοδο από τη βία στη Συρία και την καταπίεση στις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.
 http://www.tovima.gr/


from ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ http://ift.tt/1FBN0bG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου