Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

FT: Ανετος ο Τσίπρας, τζογάρει με την αυτοδυναμία και περιμένει την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ

Παρά τη διάσπαση του κόμματός του και την πτώση της δημοτικότητάς του ο Αλέξης Τσίπρας έμοιαζε άνετος στο ξεκίνημα της προεκλογικής εκστρατείας υπερασπιζόμενος το έργο του, αναφέρει η εφημερίδα Financial Times σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Tο κόμμα του έχει διασπαστεί και η δημοτικότητά του έχει υποχωρήσει από τη στιγμή που συμφωνήθηκε το νέο πακέτο διάσωσης, που εμπεριέχει και σκληρά μέτρα λιτότητας. Το δημοσίευμα θυμίζει πως η εκλογική αναμέτρηση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, θα είναι η δεύτερη σε μια χρονιά για τη χώρα.
Κι αν την πρώτη φορά, τον Ιανουάριο, το κόμμα του κ. Τσίπρα είχε πετύχει εντυπωσιακή εκλογική νίκη χάνοντας για μόλις δυο βουλευτές την πλειοψηφία στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας τζογάρει ότι αυτή τη φορά τα υψηλά ποσοστά αποδοχής που απολαμβάνει θα εξασφαλίσουν την αυτονομία για το ΣΥΡΙΖΑ, παρά την καταστροφική διαμάχη με συνιστώσα του κόμματός του που τον ώθησε σε παραίτηση.
Η οικονομική εφημερίδα υπενθυμίζει την άρνηση του παραιτηθέντα πρωθυπουργού να συνεργαστεί μετεκλογικά με άλλο κόμμα πλην των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνεργασία με κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος.
«Για κάποιους, αυτή η αυτοπεποίθηση του κ. Τσίπρα φαίνεται λανθασμένη. Ακόμη και τη στιγμή που μιλούσε, ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλορροούσε με νέες αποχωρήσεις, αυτή τη φορά μελών της κεντρικής του επιτροπή που αντιτίθενται στο τελευταίο μνημόνιο» γράφουν οι FT απαριθμώντας παραιτήσεις.
Κάποιοι αισθάνονται ότι η αποκήρυξη του παλιού πολιτικού συστήματος από τον κ. Τσίπρα είναι μέρος της εκλογικής στρατηγικής του, την οποία θα εγκαταλείψει εάν δεν έχει αυτοδυναμία, και, όπως περιμένουν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν καταφέρουν να πετύχουν το όριο του 3% για να μπουν στη Βουλή, συνεχίζει το δημοσίευμα το οποιο καταλήγει με το εξής σχόλιο πρώην σοσιαλιστή βουλευτή που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος:
«Εάν το ΠΑΣΟΚ μπορέσει να ανακάμψει και να πάρει πίσω κάποιους ψήφους που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, θα ήταν ο φυσικός εταίρος σε έναν συνασπισμό με τον κ. Τσίπρα».


from ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ http://ift.tt/1fKgF6f
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου