Κώλυμα δήλωσε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευσταθία Σπυροπούλου, αναφορικά με το χειρισμό της μήνυσης του Ανδρέα Βγενόπουλου σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου για υπόθεση δωροληψίας, μετά τις αποκαλύψεις για το γιο της.
Όπως είχε
αποκαλύψει το koutipandoras.gr, ο γιος της κ. Σπυροπούλου εργάζεται σε εταιρία που την ευθύνη έχει ο καταζητούμενος συνεργάτης του Βγενόπουλου, Μάρκος Φόρος, γεγονός που αρχικά δεν στάθηκε εμπόδιο για να χρεωθεί η αντιεισαγγελέας την υπόθεση.
Η εταιρεία αυτή είναι -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- συμφερόντων του Ομίλου Χανδρή, που υπήρξε μέτοχος της MIG, την περίοδο που ερευνάται. Το ερώτημα που κυριάρχησε μετά τη συνάντηση μεταξύ Κουτζαμάνη - Σπυροπούλου και τη σχετική ανακοίνωση για την ανάληψη της υπόθεσης από την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήταν το πότε ο γιος της προσλήφθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρία, κυρίως λόγω της εμπλοκής της ως εισαγγελέας Εφετών στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
Εν τέλει, έστω και καθυστερημένα, μετά το σάλο που προκλήθηκε από μεγάλη μερίδα του Τύπου για τη σύμπτωση αυτή, η κ. Σπυροπούλου αποχώρησε από την υπόθεση.
Η Σπυροπούλου και το Βατοπέδι
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Σπυροπούλου «σκοντάφτει» στο όνομα του Αντρέα Βγενόπουλου, αφού η αντιεισαγγελέας έχει συνδέσει το όνομά της με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ως Εισαγγελέας Εφετών, αναλαμβάνοντας την υπόθεση μετά την παραίτηση των εισαγγελέων Κολιούση και Σπυροπούλου.
Συγκεκριμένα, οι δύο παραιτηθέντες από την υπόθεση εισαγγελείς κατήγγειλαν τον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, για παρέμβαση. Οι δύο εισαγγελείς είχαν εντοπίσει συμμετοχή στο σκάνδαλο τριών Υπουργών της ΝΔ (Δούκας, Μπασιάκος, Κοντός) και έπρεπε με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών να διαβιβάσουν τη δικογραφία στη Βουλή για έρευνα. Ο Σανιδάς εμπόδισε τη διαβίβαση, λέγοντας στους Εισαγγελείς, πως οι υπουργού απλώς παραπλανήθηκαν.
Η ανάληψη της δικογραφίας από τη Σπυροπούλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξυπηρετούσε εκείνη την εποχή την καθυστέρηση της διαδικασίας και την προσπάθεια να μην πάει η δικογραφία στη Βουλή όπου θα αναδεικνυόταν η ευθύνη των τριών υπουργών.
Η Εισαγγελική έρευνα την εποχή εκείνη, την οποία χειρίστηκε η Σπυροπούλου, δεν προχώρησε όπως θα έπρεπε, στην έρευνα των δανείων που δόθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου από τις Τράπεζες και κυρίως από την Τράπεζα του Βγενόπουλου.
Μια ακόμη σύμπτωση
Η Σπυροπούλου είναι το τρίτο πρόσωπο σε διαδικασία της Δικαιοσύνης που περιέργως είναι το ίδιο στις δύο υποθέσεις του Βατοπεδίου και του Βγενόπουλου. Το πρώτο είναι η Γεωργία Τσατάνη ως εποπτεύων εισαγγελέας για το Βατοπέδι και ο Κωνσταντίνος Γεωργάρας, πρώην υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο Γεωργάρας, συνεργάτης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, (ο οποίος παραιτήθηκε από την ΤτΕ για να μην τύχει περικοπών με τα νέα οικονομικά μέτρα και στη συνέχεια επαναπροσλήφθηκε ως εξωτερικός συνεργάτης από τον Προβόπουλο) ήταν ένας από αυτούς που διερεύνησαν τη ροή του χρήματος στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, ο Γεωργάρας και οι συνεργάτες του είχαν συντάξει ένα επιφανειακό πόρισμα το οποίο δεν ερευνούσε σε βάθος το ρόλο και την ευθύνη της Marfin και των Τραπεζών, οι οποίες μετά τους Υπουργούς της ΝΔ, έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
Τον ίδιο πραγματογνώμονα, ως ιδιώτη, προσέλαβε η Εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, για να γνωμοδοτήσει για την υπόθεση Βγενόπουλου, προκειμένου να αρχειοθετήσει την υπόθεση σε χρόνο ρεκόρ, παραβλέποντας πραγματογνώμονες της Εισαγγελίας που είχαν σχετική ειδικότητα.
http://ift.tt/SOTMhl
from ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ http://ift.tt/1qZ4c4a
via
IFTTT