Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Eπιβαρυντικό για την τέως γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, είναι το βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών

Τα νήματα που συνδέουν τους «πρωταγωνιστές»Eπιβαρυντικό για την τέως γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, είναι το βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο παρέπεμψε στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τους εκπροσώπους της Gennet A.E.

Η Κ. Σαββαΐδου κατηγορείται ότι, ζητώντας επανέλεγχο προστίμου 78 εκατ. ευρώ για την εταιρεία, παρενέβη -ως μη όφειλε- σε απόφαση της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η δίκη των τεσσάρων κατηγορούμενων στελεχών της Gennet.
Βάσει αυτού του βουλεύματος διεξήχθη χθες -μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- για δεύτερη μέρα η δίκη, σε μια ιδιαιτέρως περίπλοκη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται γνωστοί επιχειρηματίες, χρεοκοπημένες τράπεζες, πολιτικοί, πλήθος εφοριακών και οι δύο τελευταίοι γενικοί γραμματείς Δημοσίων Εσόδων.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κάθισαν οι Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης, Αλέξανδρος Μαρτίνης, Κώστας Υφαντής και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι μεσολάβησε στη διαδικασία δανεισμού της εταιρείας ΟΔΕΤΤΗ από την Gennet έναντι ανταλλαγμάτων.
Στο βούλευμα περιγράφεται για τις αποδιδόμενες τοκογλυφικές δραστηριότητες της εταιρείας Gennet: «Η εταιρεία ΟΔΕΤΤΗ, μη δυνάμενη από το 2001 να δανειστεί, κατέφυγε στην Gennet με τη διαμεσολάβηση έναντι ανταλλαγμάτων του πολιτικού Γ. Ανθόπουλου.
Για να προσδοθεί νομιμοφάνεια στο δάνειο, συντάχθηκαν εικονικές συμβάσεις πώλησης και επεξεργασίας καπνών από την ΟΔΕΤΤΗ προς την Gennet με έκδοση εικονικών τιμολογίων.
Για την επιστροφή του δανείου συστάθηκε η εταιρεία Καπνεμπορικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ, που εκπροσωπούσε η 18χρονη κόρη του ζεύγους, το οποίο διοικούσε την επιχείρηση, και στη συνέχεια δήθεν μεταπωλούσε καπνά από τη μάνα στην κόρη».
Η «Εφ.Συν.», που παρακολουθεί το θέμα από την πρώτη στιγμή (16/10/2015: «Κλήση για κακούργημα στη Σαββαΐδου, 24/10/2015: «Οι εταιρείες, το σκάνδαλο και η Κατερίνα Σαββαΐδου»), αναδεικνύει σήμερα τα νήματα και τις διαδρομές που συνδέουν τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης, δημοσιεύοντας παράλληλα τις διαψεύσεις του Σωκράτη Κόκκαλη και της Iντρακόμ Συμμετοχών περί οποιασδήποτε συμμετοχής τους.

Διάψευση Κόκκαλη

Κύριος μέτοχος της Gennet είναι ο Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης, άλλοτε στενός συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη και κορυφαίο στέλεχος της Ιντρακόμ.
H Gennet είναι η μετονομασία της (πρώην) NAMAKO Α.Ε., εταιρείας προμηθειών και γενικών διαμεσολαβήσεων.
Αρχικοί ιδιοκτήτες της ΝΑΜΑΚΟ ήταν οι Νάνος, Μαρτίνης και Κόκκαλης. Εξ ου και η ονομασία της, που αποτελεί τη συνένωση των τριών ονομάτων NA-MA-KO. H εταιρεία κάποια στιγμή συγκεντρώθηκε όλη στα χέρια του Κ. Τσουκαλίδη, στο πλαίσιο επιχειρηματικού deal που έγινε μεταξύ Σ. Κόκκαλη-Κ. Τσουκαλίδη, όταν ο τελευταίος αποχώρησε από την Ιντρακόμ το 2004.
Με ανακοίνωσή του, ο Σωκράτης Κόκκαλης διέψευσε ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία Gennet και απειλεί ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον του περιοδικού «Hot Doc» που αναπαρήγαγε τη συγκεκριμένη είδηση.
Στην ανακοίνωσή του, ο Σ. Κόκκαλης σημειώνει ότι «το συγκεκριμένο δημοσίευμα που επιχειρεί να συσχετίσει την "υπόθεση Gennet" με σημερινά στελέχη του Ομίλου Intracom συνιστά κακόπιστη, ανήθικη και καθ' όλα ανάρμοστη επίθεση στο πρόσωπό μου με καταφανή προσβλητικό και συκοφαντικό χαρακτήρα, καθόσον δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την ως άνω υπόθεση».
Επιπλέον η Ιντρακόμ Συμμετοχών ανακοίνωσε ότι, τόσο η εταιρεία όσο και ο Δημήτρης Κλώνης, νυν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ουδέποτε υπήρξαν μέτοχοι της εταιρείας Gennet Α.Ε.
Η αλήθεια είναι πως ο Δημήτρης Κλώνης δεν υπήρξε μέτοχος της εταιρείας, αλλά μέλος του Δ.Σ. της ΝΑΜΑΚΟ, και μάλιστα την επίμαχη περίοδο (σχετικά με τη δίκη και τη διαμάχη Gennet-OΔΕΤΤΗ).
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 9033/2003, στις 30 Ιουνίου 2003 συγκροτήθηκε το Δ.Σ. της εταιρείας ΝΑΜΑΚΟ με πρόεδρο τον διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Τσουκαλίδη και αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Κλώνη.
Ο τελευταίος -σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας (άρθρο 21, παρ. 2)- είχε «την ειδική εξουσία, ως ειδικός εκπρόσωπος της Εταιρείας, να την εκπροσωπεί και να τη δεσμεύει για κάθε θέμα της και κάθε είδους χρηματική συναλλαγή, έναντι κάθε τράπεζας».
Μάλιστα, βάσει του εισαγγελικού πορίσματος, ο Δημ. Κλώνης κλήθηκε από τη Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της τοκογλυφίας.
Πάντως, όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση της Ιντρακόμ, ο Δημήτρης Κλώνης απαλλάχθηκε από κάθε ποινική ευθύνη σε σχέση με την εν λόγω υπόθεση.
Η δίκη των υπευθύνων της Gennet, κατά τη διάρκεια της οποίας χθες ανταλλάχθηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και κατηγορίες μεταξύ των διαδίκων, συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στις 2 Δεκεμβρίου 2015.

 http://www.efsyn.gr/


from ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ http://ift.tt/1XPA5Ik
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου