Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία-Μικρό τσουνάμι καταγράφηκε σε ορισμένες περιοχές

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία στις 5.59 το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα (22.59 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 32 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Namie και 87 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Φουκουσίμα. Το εστιακό βάθος του σεισμού, υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών στην ίδια περιοχή. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Τόκιο.


Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής πληροφορίες για υλικές ζημιές ή θύματα, ενώ δεν έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στις, εκτός λειτουργίας, πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα και το Μιγιάγκι, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.

Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι στις περιοχές που διέτρεχαν τον κίνδυνο

H προειδοποίηση για τσουνάμι ήρθη σήμερα σε όλες εκείνες τις περιοχές που διέτρεχαν αυτό τον κίνδυνο στην ανατολική ακτή της Ιαπωνίας, επτά ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος προκάλεσε κύματα ύψους ενός μέτρου κοντά στη Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Προειδοποίηση για τσουνάμι είχε εκδοθεί για δύο περιοχές, για τη Φουκουσίμα και τη Μιγιάγκι, και μια προειδοποίηση κινδύνου για διάφορες άλλες τοποθεσίες μετά τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 06.00 τοπική ώρα (23.00 Δευτέρας ώρα Ελλάδoς).

Όλες αυτές οι προειδοποιήσεις ήρθησαν, αλλά η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για πιθανούς μετασεισμούς ίδιου μεγέθους, γύρω στους 7 βαθμούς, τις επόμενες επτά ημέρες.

Καταγράφηκε τσουνάμι - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι - Πέντε τραυματίες

Ένα πρώτο, μικρό τσουνάμι καταγράφηκε σε ορισμένες περιοχές σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας. Στο λιμάνι Οναχάμα της Φουκουσίμα, καταγράφηκαν κύματα ύψους 60 εκατοστών, ενώ κύματα 90 εκατοστών κατέγραψαν οι Αρχές στην παραλιακή πόλη Σόμα. Λίγο αργότερα, η δημόσια τηλεόραση NHK μετέδωσε ότι στην πόλη Σεντάι καταγράφηκε τσουνάμι 1,4 μέτρων.

Οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την ακτή της Φουκουσίμα. Την ίδια ώρα, η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK κάνει λόγο για πέντε ελαφρά τραυματίες.

Παράλληλα, τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι πλοία σάλπαραν από τα λιμάνια, προκειμένου να βγουν στην ανοιχτή θάλασσα, για να αποφύγουν τα κύματα.
 http://www.zougla.gr/


from ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ http://ift.tt/2gbiR7S
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου