Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Το ηλεκτρονικό έγκλημα, το κληρονομικό χάρισμα , η ιντερνομαντία και η Μενεγάκη.

 Στη χώρα της διαπλοκής και του ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού !
Για λόγους αρχής ...και πέρα από τα πρόσωπα και τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην ΕΛ.ΑΣ κάνουμε ορισμένες διαπιστώσεις και καταγραφές που τις λέμε χρόνια τώρα.

Τι είναι άραγε ηλεκτρονικό έγκλημα. Ξέρει κάνεις σε αυτή τη χώρα. Ουδείς . 

Μπορεί να χτυπηθεί το ηλεκτρονικό έγκλημα με σταριλίκια και σεξ, ψέματα και διαδικτυακά παραμύθια.ΟΧΙ

Το ηλεκτρονικό έγκλημα και η αντιμετώπισή του γίνεται οργανωμένα από τις διωκτικές αρχές στον πολιτισμένο κόσμο σε όλες τις διαστάσεις του με εμπλεκόμενες πολλές υπηρεσίες. Είτε αφορά πορνογραφία ανηλίκων και δραστηριότητες παιδόφιλων, είτε τα προσωπικά δεδομένα, είτε τα οικονομικά εγκλήματα, είτε το hacking, είτε οποιαδήποτε άλλη παράνομη πράξη  διενεργείται μέσω αυτού.

Τι κάνουν οι σύγχρονες αστυνομίες . Έχουν ένα εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο τμήμα  που παρακολουθεί και ελέγχει το διαδίκτυο για τον εντοπισμό κυρίως των ηλεκτρονικών ιχνών μέσω των οποίων πραγματώνεται το έγκλημα. Όπως επίσης και των εργαστηριακών ερευνών.

Από κει και μετά η δουλειά μοιράζεται αναλόγως την μορφή του εγκλήματος .

Κανένας δεν είναι παντογνώστης και με κληρονομικό χάρισμα.

Πρέπει να υπάρχει και εμπειρία και εξειδίκευση .

Πως αποκτούνται αυτά. Οχι πάντως με την ιντερνομαντία .

Ούτε με το σταριλίκι, ούτε βέβαια με το να θέλεις να συλλάβεις των mr facebook ώς εγκέφαλο της μεγαλύτερης διαδικτυακής εγκληματικής οργάνωσης.

Από κει και πέρα, γιά ότι άλλο συμβαίνει στο internet και χρίζει έρευνας και και τιμωρίας επιλαμβάνονται οι εισαγγελικές αρχές και δεν κλείνεις ούτε blogs, ούτε συλλαμβάνεις χρήστες που υπερβάλουν εαυτό...ως επιτυχία στην πάταξη του διαδικτυακού εγκλήματος.

Ως προς την διαπαιδαγώγηση των νέων αλλά και των μεγάλων στην χρήση και προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου και η ίδια η νομική και τεχνική δομή των site το καθορίζει ( και δεν θεωρείς ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο γιΑ μπορείς να λές, αν ήταν στην Ελλάδα, θα συλλάβω τον mr facebook ) υπάρχουν και οργανώσεις που κάνουν αυτή την δουλειά σε όλο τον κόσμο.

Ως προς την προστασία των χρηστών από το κακόβουλο υλικό ιους και κλπ υπάρχουν οι εταιρίες προστασίας και λογισμικού που επίσης προστατεύουν και προειδοποιούν τους χρήστες.

Επίσης και οι πάροχοι είτε των μηχανών αναζήτησης, είτε των εφαρμογών κάνουν αυτή την δουλειά, όπως επίσης και τα ΜΜΕ

Και βέβαια όλες οι διωκτικές αρχές έχουν ηλεκτρονικά alert όχι μόνο για το  internet αλλά και για το συμβατικό έγκλημα.

Δεν πάμε τώρα στο άλλο κεφάλαιο που έχει με την προστασία του κράτους και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, που συνήθως αναλαμβάνουν οι μυστικές υπηρεσίες , αφού απαιτούνται μεγαλύτερα στεγανά και γνώσεις κατασκοπίας και αντικατασκοπίας

 



 



 


from ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ http://ift.tt/1PTHhO3
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου