Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοχρονιάτικο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη . Ντυμένος Αγ Βασίλης σκόρπισε το θάνατο σε κέντρο διασκέδασης 39 νεκροί



Επίθεση από ένοπλο σημειώθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, με τραγικό απολογισμό 39 νεκρούς και περισσότερους από 69 τραυματίες.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση, αποκλείοντας την πρόσβαση γύρω από το κτήριο.





Η επίθεση έλαβε χώρα στο νυχτερινό κέντρο Reina, στη γειτονιά Ortakoy, στη συνοικία Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης.

Ο ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στο κλαμπ και ανοίξει πυρ αδιακρίτως, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, κάνοντας λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Νωρίτερα, τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει ότι οι δράστες ήταν δύο, καθώς και ότι η αστυνομία προετοιμαζόταν να διεξαγάγει επιχείρηση για την εξουδετέρωσή τους, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε από τις Αρχές. Το NTV ανασκεύασε αργότερα και μετέδωσε πως ο δράστης του μακελειού ήταν ένας.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς στο κλαμπ διασκέδαζαν περίπου 700 με 800 άτομα.

Από τους 39 νεκρούς, τουλάχιστον 16 ήταν τουρίστες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού προσθέτοντας πως «ο τρομοκράτης» εξακολουθεί να καταζητείται.

«Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 22 σοροί, συνέχισε ο κ. Σοϊλού.

 http://www.zougla.gr


from ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ http://ift.tt/2iT9q2g
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου