Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος Παίσιος. Επίσκοπος καθηγητής του Κούλη είχε κάνει προφητεία ..και θέλει να τον ορκίσει πρωθυπουργό !

Μάλλον τον τερματίζουν στα Παραπολιτικά του Μαρινάκη ...που διαπλέκεται με τον Τσίπρα και του έδωσε και την  τηλεοπτική άδεια για να στηρίζει τον Κούλη να γίνει πρωθυπουργός
Δείτε θέμα που έκαναν. Επίσκοπος με χάρισμα Παίσιου ήταν καθηγητής του ΚΟΥΛΗ και δείτε τι λέει και πως θέλει να τον ορκίσει πρωθυπουργό !

Θέμα:

Μετρημένος, συνεσταλμένος, υπεύθυνος, συνεπής και παθιασμένος με ό,τι καταπιανόταν. Ετσι ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως μαθητής όταν φοιτούσε στο Κολλέγιο Αθηνών και λίγα πράγματα φαίνεται ότι άλλαξαν από τότε. «Ο Κυριάκος ήταν ο μαθητής, αλλά και ο συμμαθητής που όλοι θα ήθελαν να έχουν στο σχολείο τους. Ξεχώριζε για το ήθος και την ευστροφία του, αλλά και για την αγάπη του στη γνώση», λέει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ένας από τους καθηγητές του προέδρου της Ν.Δ., ο επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος Πολυζωγόπουλος, στις τάξεις του οποίου πολλοί εκπρόσωποι της εγχώριας ελίτ γαλουχήθηκαν με τα διδάγματά του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφοίτησε με άριστα το 1986 από το Κολλέγιο Αθηνών, το σχολείο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πολιτική ζωή της χώρας, και συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στα φημισμένα πανεπιστήμια Stanford και Harvard Business School. Πριν από λίγο καιρό οι απόφοιτοι του 1986 συναντήθηκαν και πάλι σε ένα γεμάτο αναμνήσεις σχολικό reunion, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να συναντά ύστερα από 30 χρόνια τους συμμαθητές και καθηγητές του από τα μαθητικά του χρόνια.  Ο ξεχωριστός «δάσκαλος» για εκατοντάδες μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών, επίσκοπος Θεοδώρητος, βρέθηκε σε αυτό το αντάμωμα των μαθητών του, με τους οποίους είχε πολλά να πει και να θυμηθεί.  «Οταν συνάντησα πρώτη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν στην Α’ Γυμνασίου και γνώρισα ένα πολύ συνεσταλμένο παιδί. Προτιμούσε πάντα να κάθεται στα πρώτα θρανία. Δίδασκα τότε Νέα Ελληνικά και μου έκανε εντύπωση η ευρυμάθειά του, το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσε, αλλά και η συνέπειά του», αναφέρει ο καθηγητής του.

ΞΑΦΝΙΑΣΕ
 Εύστροφος, ετοιμόλογος και κοινωνικός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ήταν ο αριστούχος του Κολλεγίου, όμως δεν ήταν απόμακρος. Αντίθετα, συμμετείχε στα πειράγματα και στις σκανδαλιές με τους συμμαθητές του, χωρίς ωστόσο να παρεκτρέπεται. «Ολοι γνωρίζαμε την οικογένειά του. Φυσικά και όλοι, όπως κι εγώ, διαβλέπαμε ότι ο Κυριάκος στο μέλλον θα είχε πολιτική πορεία», σημειώνει ο επίσκοπος Θεοδώρητος. Παρά το γεγονός ότι στις επόμενες τάξεις ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. είχε δείξει τις ηγετικές του ικανότητες, συμμετέχοντας στα μαθητικά συμβούλια, ο καθηγητής του στα Νέα Ελληνικά ξαφνιάστηκε όταν στα 13 του χρόνια ο Κυριάκος… απαρνήθηκε την πολιτική.  «Στο κλασικό θέμα της Εκθεσης “Τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω”, ο Κυριάκος με ξάφνιασε. Ηταν 13 ετών φυσικά και επηρεασμένος από τη δική του εμπειρία ως γιος πολιτικού της πρώτης γραμμής. Οταν πήρα το τετράδιο της Εκθεσης του Κυριάκου διάβασα: “Δεν θέλω να γίνω πολιτικός. Η πολιτική έχει πολλές απαιτήσεις και αναγκάζει έναν πολιτικό να λείπει πολλές ώρες από το σπίτι του και την οικογένειά του. Εμένα προσωπικά μου λείπει ο πατέρας μου”».

Η ΕΥΧΗ
 Ο επίσκοπος Θεοδώρητος «συντρόφευσε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλες τις επόμενες τάξεις του σχολείου μέχρι και την αποφοίτησή του. «Χαίρομαι, καμαρώνω και είμαι υπερήφανος που έφτασε μέχρι εδώ και θα ήθελα η πορεία του να είναι ακόμη πιο ανοδική. Πιστεύω ότι θα πάρει το τιμόνι της χώρας. Αλλωστε, είχα προβλέψει από τότε που ήταν μαθητής ότι η τάξη του, θα έβγαζε πολλούς πολιτικούς, ακόμη και πρωθυπουργό. Οπως του είπα θα ήθελα εγώ να είμαι αυτός που θα τον ορκίσει πρωθυπουργό της χώρας μας, ελπίζοντας πως ως ένας αξιόλογος άνθρωπος και ένας πολιτικός με αξίες θα βοηθήσει την πατρίδα του».

ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ
Ο επίσκοπος Θεοδώρητος είναι ένας άνθρωπος που σέβεται και εμπιστεύεται απόλυτα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κάθε φορά που ανταμώνουν κάνουν συζητήσεις για την πολιτική, αλλά και το κοινό παρελθόν τους στο Κολλέγιο Αθηνών. «Αυτό που τον συμβουλεύω πάντα είναι να φροντίζει τον εαυτό του. Ο Κυριάκος είναι παθιασμένος με την πολιτική και ξέρω πολύ καλά ότι τα δίνει όλα για να πετύχει το καλύτερο. Του συνιστώ πάντα να προσέχει τον εαυτό του».  Η οξυδέρκεια, μάλιστα, του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον επίσκοπο Θεοδώρητο, είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό του. Οπως εκτιμά ο καθηγητής του: «Τα μάτια του Κυριάκου δείχνουν ότι έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Το έντονο βλέμμα του μαρτυράει ότι είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος».
Το ηγετικό προφίλ και η ρητορική δεινότητα που εντυπωσιάζει
Γόνοι επιχειρηματικών, αλλά και πολιτικών οικογενειών υπήρξαν συμμαθητές του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ίδιο να δείχνει το ηγετικό του προφίλ από πολύ νωρίς, κατακτώντας τη θέση του προέδρου στα μαθητικά συμβούλια του Κολλεγίου. «Ο νεαρός Μητσοτάκης ήταν μια προσωπικότητα που τολμούσε και διεκδικούσε για λογαριασμό της μαθητικής κοινότητας».  «Ο Κυριάκος κυριαρχούσε με τις δράσεις του και αποτέλεσε έναν από τους προέδρους της μαθητικής κοινότητας που άφησαν σπουδαίο και καινοτόμο έργο στο Κολλέγιο, το οποίο αναγνωρίστηκε τόσο από τους συμμαθητές όσο και από τους καθηγητές του. Δεν επικαλέστηκε ποτέ το όνομα της οικογένειάς του σε ό,τι ήθελε να πετύχει και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι τον φώναζαν με το μικρό του όνομα. Ξεχώριζαν η εντιμότητά του, το πάθος του και οι πολύ καλές σχέσεις που είχε με τους συμμαθητές του».  Ο επίσκοπος Ναζιανζού εξομολογείται πως, εκτός από τις πολύ καλές γνώσεις που απέκτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ήταν μαθητής και την κατάρτισή του αργότερα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, διαπίστωσε και τη ρητορική του ικανότητα όταν καλεσμένος σε εκδήλωση του Κολλεγίου στο Λονδίνο έκανε μια απόλυτα εμπεριστατωμένη οικονομική ανάλυση για την Ελλάδα. «Μας γοήτευσε όλους. Ηταν συγκεκριμένος και επιχειρηματολόγησε για κάθε του πρόταση. Δέχτηκε δεκάδες ερωτήσεις και, φυσικά, συγχαρητήρια από όλους μας. Εκεί κατάλαβα ότι ο Κυριάκος είναι γεννημένος πολιτικός. Εχει γνώσεις, κατάρτιση και ρητορικές ικανότητες, αλλά και αξίες».

 http://ift.tt/SyWY01


from ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ http://ift.tt/2cTntzh
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου