Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η ΕΚΤ διατηρεί τη ρευστότητα μέσω του ELA

Το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφάσισε να διατηρήσει την παροχήέκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA), διατηρώντας το στα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής.


Νωρίτερα υπήρχε ένα όργιο πληροφοριών από δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ, ότι η ΕΚΤ διέκοψε την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με tweets ξένων δημοσιογράφων, ο Γιάνης Βαρουφάκηςφέρεται να δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC, ότι "εξετάζουμε capital controls από απόψε και κλείσιμο τραπεζών από τη Δευτέρα". Ο κ. Βαρουφάκης φέρεται επίσης να τόνισε ότι εάν η ΕΚΤ σταματήσει να υποστηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τότε η Ευρώπη θα έχει αποτύχει.

Η συγκεκριμένη πληροφορία έγινε γνωστή μέσω ενός tweet από δημοσιογράφο του BBC, ο οποίος κατέγραψε συνοπτικά τι είπε ο υπουργός Οικονομικών στο συνάδελφο του -στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο- Μαρκ Μάρντελ.

Το απόγευμα συνεδριάσει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Στο Συμβούλιο αναμένεται να λάβουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Μάρδας, ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής και ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος.


Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου ανάμεσα στον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Την ίδια ώρα η γερμανική Handelsblatt μεταδίδει ότι αναμένεται να διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη των χωρών της G7 με θέμα την Ελλάδα.

http://www.nooz.gr/



from ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ http://ift.tt/1CCchM1
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου